Syyskuun Ruokakeskiviikko: Pula-ajan kattaus

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Seminaaritila Aitta klo 18

Miltä maistuvat nokkospyörykät, lanttumuusi, korvikevoi, sago-vanukas ja korvikekahvi? Tule kokkaamaan pula-ajan tyyliin keskiviikkona 18.9. klo 18 alkaen museon Aitta-tilaan. Pula-ajan ruokataloudesta kertoo illan vetäjä, kansatieteilijä ja ruokakulttuurin tutkija Marja Hartola Turusta.

Jatko-sodan päättymisestä tulee 19.9.2024 kuluneeksi 80 vuotta, joten aihe on mitä ajankohtaisin. Illan aikana valmistetaan ateria pula-ajan tapaan ja juodaan päätteeksi korvikekahvit vanhoista Arabian kahvikupeista. Illan kesto on noin kolme tuntia. Tapahtumasta peritään osallistumismaksu 10 euroa, jonka voi maksaa paikan päällä käteisellä tai kortilla museon infoon ennen tilaisuutta.

Tilaa on 20 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Ilmoittautumisaika on 1.8. -15.9.2024 osoitteeseen senna.levonen@sarka.fi tai museon infoon p. 02 763 7700.

Huom. Joistakin ennakkotiedoista poiketen Elokuun Ruokakeskiviikkoa ei tänä vuonna järjestetä.

Kuvassa Arabian astiastoa 1940- ja 1950-luvuilta. Kuva: Marja Hartola.