Ruokakeskiviikko matkaa lokakuussa keskiajalle

Lokakuun Ruokakeskiviikon teemana on keskiaika. Hansakauppiaat toivat mausteita ja uusia makuja myös pohjoiseen, ja uusia tapojakin opittiin. Illan vetäjänä toimii suomalaisen ruokahistorian tuntija ja kokenut historiallisten ruokakurssien vetäjä, kansatieteilijä Marja Hartola Turusta.

Voit ilmoittautua Ruokakeskiviikkoon lähettämällä sähköpostia: sanna.kiertonen@sarka.fi tai soittamalla numeroon 02 763 7700 (museon info). Ilmoittautuminen on alkanut ja on auki ti 17.10. klo 16 asti.

Keskiajan ruokaa 18.10.2023 klo 18

Suomen maatalousmuseo Sarka, Aitta-tila.

Osallistumismaksu 5€/hlö

Ruokakeskiviikkoisin museolla syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Vuoden 2023 jälkipuoliskolla tehdään lyhyitä aikamatkoja suomalaisen ruokailun historiaan. Illan aikana kuullaan käsiteltävän aikakauden ruoka-aineista, valmistus- ja ruokatavoista sekä kokkaillaan aikakauden ruokia nykyaikaisin välinein. Lopuksi päästään maistelemaan tuotoksia.